• Malosiaga e teu ai maa
  • Fale eletise feaveai
  • Ma'a Lithium-Ion Packs
  • Isi maa
bannenr_c

Tala Fou

Malosiaga e teu ai e mafai ona avea ma nofoaga susulu o le malosi mama i le Iunaite Setete

Ua pa'u i lalo le tulaga aupito maualalo o le la ma le savili fa'a-kuata a Amerika i totonu o le tolu tausaga, ma o le tolu pito i luga o tekinolosi mama mama, na'o le teuina o maa ua malosi le faatinoga.

E ui lava o le US clean energy o loʻo feagai ma se lumanaʻi lumanaʻi i tausaga a sau, o le kuata lona tolu o lenei tausaga sa faigata, aemaise lava mo faʻapipiʻi PV solar, e tusa ai ma le American Clean Power Council (ACP).

O le ACP na tu'ufa'atasia ma le Energy Storage Association i le amataga o lenei tausaga ma e aofia ai fa'asologa o maketi e teu ai le malosi ma fa'amaumauga i lana lipoti o maketi tau eletise mama.

Mai ia Iulai ia Setema, o le aofaʻi o le 3.4GW o le malosi fou mai le malosi o le matagi, faʻaola photovoltaic, ma le teuina o le malosi o maa na faʻaaogaina.Pe a faatusatusa i le Q3 2021, o le kuata kuata faʻapipiʻi savili na paʻu i lalo i le 78%, faʻapipiʻi PV solar na paʻu i lalo i le 18%, ma le aofaʻi o mea faʻapipiʻi na paʻu i lalo i le 22%, ae o le teuina o maa o loʻo i ai le kuata lona lua sili ona lelei i le taimi nei, e tusa ma le 1.2GW o le aofaʻi o gafatia faʻapipiʻi, a siitaga e 227%.

/applications/

I le va'ai i luma, a'o fa'ailoa mai e le lipoti lu'itau o lo'o feagai i tulaga o le tuai o sapalai ma laina umi o feso'ota'iga, e fa'ailoa mai ai se va'aiga lelei i luma, ae maise lava ona o le Inflation Cut Act na fa'aopoopoina ai le mautinoa umi ma fa'aofi mai ai fa'aosofiaga fa'aaitalafu mo lafoga tuto'atasi. teuina o le malosi.
E oo atu i le faaiuga o le vaitaimi o lipoti, o le aofaiga atoa o le gafatia e faagaoioia ai aseta mama mama i totonu o le Iunaite Setete o le 216,342MW, lea e 8,246MW/20,494MWh.E fa'atusatusa lea i lalo ifo o le 140,000MW o matagi i luga o le sami, e na'o le 68,000MW ole la PV ma na'o le 42MW ole matagi mai fafo.
I le kuata, na faitau ai e le ACP le 17 poloketi fou e teu ai le malosi o le maa o lo'o o'o mai i luga o le vaitafe, e 1,195MW/2,774MWh le aofa'i, mai le aofa'i o le gafatia fa'apipi'i e 3,059MW/7,952MWh i lenei tausaga.
O lo'o fa'amaninoina ai le saoasaoa o lo'o fa'atupula'ia ai le fa'aogaina o le fa'avae, aemaise lava o fa'amaumauga a le ACP na fa'aalia ai o le 2.6GW/10.8GWh o fa'apipi'i fa'apipi'iina o le malosi o le maa na fa'apipi'iina i le 2021.
Masalo e le o se mea e ofo ai, o Kalefonia o le taʻiala taʻutaʻua mo le faʻapipiʻiina o maa i totonu o le US, faʻatasi ai ma le 4,553MW o le teuina o maa.Texas, e sili atu nai lo le 37GW o le malosi o le matagi, o le tulaga taʻutaʻua i le aofaʻi o le malosi mama e faʻaogaina le malosi, ae o Kalefonia o se taʻitaʻi i le la ma le teuina o maa, ma le 16,738MW o le PV faʻaogaina.
"O le fa'aogaina o le teuina o mea e fa'aitiitia ai tau o le malosi mo tagata fa'atau"
Toeitiiti atoa le 60% (na'o le 78GW) o le paipa uma e teu ai eletise mama o lo'o atina'e i totonu o le US o le solar PV, ae o lo'o i ai pea le 14,265MW/36,965MWh o le gafatia e teu ai i le atina'e.Toeitiiti 5.5GW o le teuina fuafuaina o loʻo i Kalefonia, sosoo ai ma Texas ma sili atu i le 2.7GW.O Nevada ma Arizona e na'o isi setete e sili atu nai lo le 1GW o lo'o fuafuaina le teuina o le malosi, e tusa ma le 1.4GW.

O le tulaga e talitutusa mo laina fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, ma le 64GW o le teuina o maa o loʻo faʻatali e fesoʻotaʻi i le maketi CAISO i Kalefonia.O le maketi faʻasalalau a le ERCOT i Texas o loʻo i ai le vaʻa lona lua-maualuga e teu ai i le 57GW, aʻo le PJM Interconnection e vavalalata lona lua ma le 47GW.
Mulimuli ane, i le faaiuga o le kuata lona tolu, e itiiti ifo i le tasi vaesefulu o le malosi mama mama o loʻo fausia na teuina maa, ma 3,795MW mai le aofaʻi o 39,404MW.
O le pa'u o le la PV ma le savili na mafua ona o le tuai ona mafua mai i itu eseese, ma toetoe lava 14.2GW o le malosi faʻapipiʻi tuai na tuai, e silia ma le afa na tuai i le kuata talu ai.
Ona o le faʻaauau pea o fefaʻatauaʻiga faʻatapulaʻaina ma anti-dumping countervailing duties (AD/CVD), la PV modules e le lava le sapalai i le maketi a Amerika, o le tala lea a JC Sandberg, Ofisa Sili le tumau ma le ofisa sili o le puipuiga o le ACP, "le faagasologa o le US Customs and Border O le puipuiga e le manino ma tuai" .
I isi nofoaga, o isi faʻalavelave faʻapipiʻi sapalai ua afaina ai le matagi, ma aʻo latou taia foi le fale teu oloa maa, e leʻi ogaoga le aʻafiaga, e tusa ai ma le ACP.O le tele o galuega tuai e teu ai, o galuega fau fa'atasi po'o le fa'asoasolaina o le solar-plus-storage, lea ua fa'agesegese ona o lo'o feagai le vaega o le la ma fa'afitauli.
E ui o le Inflation Cut Act o le a faʻaleleia ai le tuputupu aʻe i totonu o le alamanuia mama mama, o nisi vaega o faiga faʻavae ma tulafono faatonutonu o loʻo faʻalavelaveina le atinaʻe ma le faʻapipiʻiina, o le tala lea a Sandberg.
"O le maketi o le la o loʻo feagai pea ma faʻatuai aʻo tauivi kamupani e faʻamautu paneta o le la ona o le le mautonu ma le faʻagesegese o faiga i le US Customs and Border Protection," o le tala lea a Sandberg.O le le mautonu i luga o lafoga faʻaosofia ua faʻatapulaʻaina le tuputupu aʻe o le savili, faʻaalia ai le manaʻomia o se taʻiala manino mai le Matagaluega o Tupe i se taimi lata mai ina ia mafai ai e le alamanuia ona tuʻuina atu le folafolaga a le IRA.
"O le teuina o le malosi o se nofoaga susulu mo le alamanuia ma sa i ai le lona lua-sili ona kuata i lona talafaasolopito.


Taimi meli: Mati-24-2023

Fesootai

Faʻafesoʻotaʻi matou ma o le a matou tuʻuina atu ia te oe le auaunaga sili ona tomai ma tali.