• Malosiaga e teu ai maa
  • Fale eletise feaveai
  • Ma'a Lithium-Ion Packs
  • Isi maa
bannenr_c

Tala Fou

O le fa'asalalauga o le tau mafanafana e fausia ai le faiga e teu ai ma'a aupito tele i le lalolagi i Ausetalia i Saute na fa'ailoaina e ala i le fa'amauina o fa'amatalaga autu.

O le faʻasalalauga o le taumafanafana a Tesla e fausia ai le tele o le lalolagi e teu ai maa i Ausetalia i Saute na faʻaalia i le teuina o faʻamatalaga autu i lalo o afifi.

O le mea e lelei ai, e ui o le poloketi o loʻo ufitia pea i mea lilo, o nisi faʻamatalaga e uiga i le tuʻuina o Tesla solar panels ma maa i le motu Hawaii o Kauai, lea na faʻaalia i luga o le initaneti i le amataga o lenei tausaga, e mafai ona maua pe toesea.
O le mea moni, o lea ua lava faʻamatalaga - e tusa ai ma Elon Musk - e faia ai faʻatusatusaga.E fa'apea fo'i mo le matematika fa'aosofia.
E ui e taua tele le taugofie o le fofo a Tesla nai lo le tiso, ae e sili atu le taua o le taugofie e ui lava na o le faʻaaogaina o le lua vaetolu o le malosiaga moni o le sola ma le lua vaetolu o le gafatia moni o le maa.
O le poloketi a Tesla's Kauai e aofia ai le 55,000 solar panels e mafai ona tuʻuina atu le 17 megawatts o le maualuga o le mana DC ma le 52 megawatt-itula o le teuina o maa lithium-ion i le tulaga o le 272 Powerpack 2s i luga o se nofoaga e 44-eka.
E lapopoa teisi atu nai lo le Buckingham Palace (40 eka) ae laititi ifo i le afa o le Vatikana (110 eka).
Manatua e ui lava e masani ona taʻua le laina o le la o le 13 MW (faʻavae AC), ae faʻamaonia e le Kauai Island Community Cooperative le fuainumera e 17 MW (DC based).
Ua fa'akonekarate Tesla ma le Kauai Island Utility Cooperative e tu'uina atu le laina eletise e oo atu i le 52 megawatt-itula o le eletise i po taitasi.Ua malilie le kamupani e totogi se fua faatatau e 13.9 sene/kWh mo le teuina o moli o le la, e tusa ma le 10% le itiiti ifo i lo latou totogi i afi afi tiso.
(E mana'omia lava e le motu ona fa'amūina le tiso i le taimi o le maualuga o le eletise-ae le tele. Ma le isi, e o'o lava i Hawaii e puaoa ma timuga i nisi o taimi.)
Ae mo le mafuaʻaga e le mafai ai e Tesla ona faʻatau saʻo le eletise i le laina i le ao, o le laina a Kauai e le mafai ona faʻaogaina atili le malosi o le la: i le aoauli, ua maeʻa ona ausia e le photovoltaics le sili atu i le 90 pasene o manaʻoga o le motu.
I luga o le upega tafaʻilagi a Tesla, o Powerpack 2 taʻitasi e faʻamauina i le 210 kWh ma e aofia ai le 16 Powerwall 2s, lea e faʻamauina i latou i le 13.2 kWh.E talafeagai lea mea aua 13.2 kWh x 16 = 211.2 kWh.
Ae ui i lea, o le malosi atoatoa o mea o le Powerwall 2 e mautinoa lava le maualuga.Fa'amauina i le 7 kWh, o le ulua'i fa'atupulaga Powerwall o le 10 kWh maa fa'amauina e fa'ata'amilo i le 70 pasene le mafai ona lafoa'i, e tusa ai ma le National Renewable Energy Laboratory.
E talitutusa lea ma le lua vaetolu o le loloto o le faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina i le Chevrolet Volt plug-in hybrid, lea e faʻaaogaina ai foi le kemisi o le nickel-manganese-chromium.
Faatasi ai ma le loloto o le lafoaia o le lua vaetolu, o le eletise 210 kWh na saunia e le Powerpack 2 o loʻo faʻaalia ai le malosi atoatoa o le 320 kWh.O lea la, o le malosi atoatoa o le 272 Powerpack 2 i Kauai e 87 MWh.
Talu mai le faʻasalalauga muamua o le teuina o le malosi i le 2015, ua folafola mai e Elon Musk se tau $ 250 / kWh mo le tele o faʻapipiʻiina ma faʻamaonia lena fuainumera i luma atu o se galuega lata mai i Ausetalia i Saute.
O le tau o le $250/kWh mo le malosi fa'atatau i le fa'aogaina o le module e avea ma malosiaga fa'amaulalo e $170/kWh pe a fa'atatau i le lua vaetolu o le loloto o le lafoa'i.
Aisea e lisi ai e Tesla se mana faʻapitoa e 57 MWh ma naʻo lipoti 52 MWh?O ma'a fa'aopoopo o le a maua ai se fale gaosi i Kauai e mafai ona fa'aola le 52 megawatt-itula o le eletise i le aso, tusa lava pe a mae'a le 20 tausaga o fa'aogaina maa.
O panels sola faʻapipiʻi i Kauai o loʻo faʻapipiʻi faʻamau, o lona uiga o loʻo faʻapipiʻiina i se tulimanu tumau;latou te le taamilo i le ao, mulimuli i le la e pei o isi mea tetele o le la.
E tusa ai ma le Lawrence Berkeley National Laboratory, o le tolu o loʻo i ai i Kauai poloketi faʻapipiʻi faʻapipiʻiina o loʻo faʻagasolo mo le sili atu ma le tausaga, ma ausia ai malosiaga o le 20%, 21% ma le 22%.(Power factor o le fua faatatau lea o le malosi e gaosia e se fale eletise i lona malosi maualuga.)
O lo'o ta'u mai ai o le malosiaga o le 21% o se manatu talafeagai mo le gaosiga o le photovoltaic i le poloketi a Tesla's Kauai.O le mea lea, o le faʻateleina o le 17 megawatts i le 21% eletise i le 24 itula e maua ai le 86 megawatt-itula o le eletise i le aso.
Faʻavae i luga o faʻamatalaga o oloa, e mafai e le eletise ona faʻaliliuina le DC i totonu o le AC ma le lelei o le 90%.O lona uiga o le 86 MWh DC fa'asaga i le la e tatau ona maua pe tusa ma le 77 MWh AC fa'asaga i le laina.
O le oʻo atu i le 52 megawatt-itula o loʻo folafola e Tesla e faʻatau atu i po uma e tusa ma le lua vaetolu o le 77 megawatt-itula o loʻo faʻamoemoeina e Tesla mai ona paneta sola i aso uma.
I se faaupuga faigofie, o le la ma le maa sela e matua tele lava, ae ui i lea, e tumau pea le tamaoaiga.
E ui e mafai e Tesla ona tuʻuina atu i le 52 megawatt-itula o le eletise i le laina o Kauai i aso taʻitasi, e le mafai ona faia i aso matagi poʻo timuga.
Ina ia iloiloina nei a'afiaga, o le SolarAnywhere software a Clean Power Research na fa'atupuina ai fa'amatalaga fa'aletausaga o le la mo Lihue, Kauai, o lo'o iai le poloketi Tesla.
Mo le manino, o faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina i lenei auʻiliʻiliga e mafai ona vaʻaia ile tinyurl.com/TeslaKauai.
O se tausaga fa'atusa a SolarAnywhere fa'amaumauga o lo'o fa'aalia ai le fa'aaliga fa'asalalau i le lalolagi atoa o le 5.0 itula i le aso, e fetaui ma le malosiaga o le 21%.E ogatasi lea ma fa'amaumauga mai le Lawrence Berkeley National Laboratory.
O fa'amaumauga a le SolarAnywhere o lo'o fa'ailoa mai i lona tausaga muamua, o le a tu'uina atu e Tesla le averesi o le 50 megawatt-itula o le eletise i le aso i le 'aufaigaluega fa'aoga a Kauai.
Faatasi ai ma le 5 MWh faaopoopo o le maa, tusa lava pe a maeʻa le 10 pasene faʻaitiitiga o le la ma le malosi o le maa, Tesla e faʻatatau e tuʻuina atu i le va o le 45 ma le 49 MWh le eletise i le aso i le faʻasologa (faʻalagolago i faʻamatalaga patino o lana taʻiala)..
Faʻapea o le averesi o saofaga i aso taitasi i le faʻasologa e pa'ū mai le 50 MWh i le 48 MWh i le isi 20 tausaga, Tesla o le a tuʻuina atu le averesi o le 49 MWh i le aso.
Green Tech Media o lo'o fa'atatauina o le fa'ato'aga fa'ato'aga fa'aogaina o le la e tusa ma le $1 i le watt a'o fa'apipi'iina i Kauai, o lona uiga o le vaega la o le poloketi i Kauai e tusa ma le $17 miliona.Fa'afetai i le 30 pasene o tupe fa'afaigaluega tupe fa'aaitalafu, na maua mai ai le $12 miliona.
O se su'esu'ega a le EPRI/Sandia National Laboratories na faia ia Tesema 2015 na fa'atatauina ai le tau fa'agaioiina ma le tausiga o fa'ato'aga fa'ato'aga fa'aoga ole la ile va ole $10 ma le $25 ile kilowatt ile tausaga.I le faaaogaina o le $25, o le tau o le O&M mo le 17 MW solar panels i luga o le nofoaga e $425,000 i le tausaga.
Ole togi maualuga e talafeagai ona ole poloketi Tesla Kauai e aofia ai le pusa maa faʻapea foʻi ma paneli latou lava.
I le $250 i le kilowatt itula, e tusa ma le $13 miliona le tau o maa a Kauai.E masani ona fa'avasega ese'ese e Tesla uaea ma mea faigaluega lagolago, lea e mafai ona maualuga i le $500,000.
A mae'a le filifilia o tau sili ona leaga ole O&M, o le a matou ave le tau sili ona lelei ma mea faigaluega ma fa'apea e leai se totogi.
I le aotelega, o le a maua e Tesla le $ 2.5 miliona i tupe faʻaletausaga e tusa ma le $ 26 miliona i luga o tau ($ 12 miliona mo le faʻatoʻaga sola, $ 14 miliona mo maʻa) ma e tusa ma le $ 425,000 i le tausaga i tupe faʻaalu.
I lalo o nei manatu, o le fua faatatau i totonu o le toe faafoi o le poloketi Tesla Kauai e 6.2%.
E ui o lenei mea e le taliaina mo le tele o alamanuia, SolarCity, e pei o le tele o pisinisi a le la, e faʻaaogaina se faʻaitiitiga o tupe maua o le 6%, ma o Kauai o se poloketi SolarCity.(Silasila i le ripoti o lo'o feso'ota'i i luga mo fa'amatalaga.)
E ta'u mai ai e sa'o fuainumera;atonu tatou te manatu o mea sese i manatu eseese e mafai ona soloia e le tasi le isi.
Mo le tele o le tausaga, o le poloketi Tesla i Kauai e maua ai le tele o le eletise nai lo le mafai e ana maa.E fa’apea fo’i i galuega fa’atino mo le lumana’i.o le a le mea e fai?
O se tasi o filifiliga o le fa'aogaina o le eletise e tu'ueseese ai le vai ma gaosia ai le hydrogen mo ta'avale afi;O le a fa'aogaina e le fale suau'u muamua a Hawaii le fa'aogaina lea i Oahu.
Afai e mafai e le poloketi a Tesla's Kauai ona faʻatau atu nisi o le 20 pe sili atu megawatt-itula e mafai ona faʻaalu i aso uma i le faʻaogaina o le hydrogen electrolyzers, o le a sili atu le maualuga o le faʻaleleia o le poloketi, tusa lava pe maua lena eletise i se tau faʻaititia.
O lenei mea o le a faia ai se faʻataʻitaʻiga faʻalavelave lea e manaʻo ai Tesla e faʻamoemoe o le manuia o taavale afi suauʻu hydrogen o le a fatuina ai se manaʻoga mo le hydrogen.
O se lesona e le'i mafaufauina mai le poloketi a Tesla's Kauai atonu e le gata o le suauu e le taofia ai lo tatou suiga i le malosi faʻafouina pe leai foi, ae e mafai ona latou faia se sao pe a fai o le hydrogen latou te faʻaaogaina e gaosia naʻo le faʻaaogaina o le malosi faʻafouina.malosi.
O le lesona autu, e ui i lea, o Tesla ua faʻamaonia o le tuʻufaʻatasia o paneta sola ma le teuina o le malosi e maua ai le tamaoaiga e le o le lumanaʻi, ae o aso nei.
O le mea moni, i Kauai, e tusa lava pe naʻo le lua vaetolu o le malosi ma le lua vaetolu o le malosi maa na faʻaaogaina, o le tuʻufaʻatasiga o le a talafeagai.
Ou te malie e maua mai imeli mai Green Car Reports.Ou te malamalama e mafai ona ou le toe lesitala i soo se taimi.Faiga Fa'alilolilo.
Le US ID.Buzz o le a taunuu mulimuli ane i le 2024 ma ofoina atu laina e tolu o nofoa, se isi 10 inisi, sili atu le malosi ma atonu e sili atu le lautele.
E mafai e aveta'avale Uber ona sefe tupe i le suauu ma maua se $1 faaopoopo i le tietie eletise, ae o le Mustang Mach-E e na'o le $199 i le vaiaso i le Ford Drive app.


Taimi meli: Iuni-02-2023

Fesootai

Faʻafesoʻotaʻi matou ma o le a matou tuʻuina atu ia te oe le auaunaga sili ona tomai ma tali.